Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Завичај се никада не заборавља
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

23. 09. 2021.

Извор: УНС

Слободану Крстићу Септембарско признaње општине Димитровград

Завичај се никада не заборавља

Познати нишки новинар, публициста и театролог Слободан Крстић, члан Удружења новинара Србије (УНС) добитник је Септембарског признања општине Димитровград за очување културне и спортске традиције овог места на југоистоку Србије. Награду је добио за монографију „Царибродски храм кошарке – 75 година кошарке у Цариброду/Димитровграду“

Крстић деценијама живи и ствара у Нишу, али никада духом није напустио свој родни Цариброд (Димитровград), о чему сведочи и ова монографија.

Као афирмисани новинар, публициста и позоришни критичар објавио је 26 књига. Оставио је драгоцени траг о развоју малог фудбала у Димитровграду ("Велики мајстори малог фудбала", 2018). О дугој традицији кошарке, односно  о једном од прва четири кошаркашка клуба у Југославији после Другог светског рата, објавио је три књиге. У свом публицистичким раду није запоставио ни театар, па је објавио и књигу о позоришту "Христо Ботев".
Круна његове посвећености спорту је монографија објављена поводом 75 година кошарке у Цариброду /Димитровграду. Ово изванредно публицистичко дело се већ налази на полицама Фибиног музеја у Женеви.

Крстић је носилац бројних награда за богат публицистички рад. Добитник је и Специјалне награде УНС-а "Жика М. Јовановић" (2016) за књигу "Новине и новинари."

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси