Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  „Чекајући зору“ и „ Има ли краја несвитању“- нове књиге Јована Лакићевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

21. 03. 2022.

Аутор: Анђела Момчиловић Извор: УНС

„Чекајући зору“ и „ Има ли краја несвитању“- нове књиге Јована Лакићевића

„Ако ниси у стању да учествујеш у неким важним процесима, можеш бар да кажеш шта о томе мислиш, због себе и својих потомака“, написао је Јован Лакићевић, писац, новинар и члан Удружења новинара Србије (УНС) у својој књизи „Чекајући зору“.

 

Књига је збирка чланака, коментара и стихова о политичким, књижевним и геополитичким темама, објављеним на црногорском порталу ИН4С уочи првих избора у Црној Гори 2020. године.

Он је истакао да се време када је настајала књига поклапа са предизборним активностима и протестним литијама у Црној Гори и додао да ће ове промене утицати не само на духовно просветљење, већ и на историјске промене у некадашњој „Српској Спарти“.

Лакићевић је истакао да су текстови у овој књизи одговор на актуелне теме које су од пресудног значаја за српски народ.

„Хероји са Кошара“, Црна Гора као Света Гора“, „Српска Спарта и велика Албанија“, „Поглавник се стиди Мојковачке битке“, неки су од наслова у књизи.

На крају књиге „Чекајући зору“ налази се и посебно поглавље о дружењу са Митрополитом Амфилохијем и илустрације текстова које је Лакићевић објавио на порталу ИН4С.

Лакићевићево друго издање, је наставак прве књиге „Чекајући зору“ под насловом „Има ли краја несвитању“ и настала је такође у периоду предизборних и постизборних активности у Црној Гори.

Како је рекао, тај период је био време велике неизвесности, са доста обмана и превара и време изневереног српског народа у Црној Гори и ван ње.

Обе Лакићевићеве књиге су хроника актуелних историјских збивања на српским просторима из угла новинара.

У књизи „Има ли краја несвитању“ се поред актуелних дешавања, налазе и друге теме важне за српски народ, а наслов књиге асоцира на изневерене и разочаране људе због актуелних дешавања.

Јован Лакићевић је рођен 20. јануара 1943. године у Црној Гори.

Члан УНС-а је од 1975. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси