Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  О љубави, усамљености и сновима у књизи „Кроз трепавице сипам тугу”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

27. 07. 2023.

Аутор: Тодор Бјелкић Извор: УНС

О љубави, усамљености и сновима у књизи „Кроз трепавице сипам тугу”

Новинарка, чланица Удружења новинара Србије (УНС), професорка и књижевница др Слађана Миленковић објавила је књигу песама „Кроз трепавице сипам тугу“.

Збирка садржи 50 песама које су подељене у циклусе „Стих откуцава срце”, „На путу си код куће“, „У тишини“, „Заштитник живота“, уз пролошку песму Кроз трепавице сипам тугу и последњи циклус Епилог.

Књига се завршава песмом „Сонет на очном капку изнутра“ којом је ауторка, како каже за УНС, желела је да ода пошту Бранку Миљковићу, једном од наших највећих песника.

„Песме у збирци су углавном писане у слободном стиху, са изузетком сонета који имају класичну форму. У књизи сам писала о љубави, смрти, усамљености, сновима, природи, уметности и култури,“ рекла је ауторка Слађана Миленковић за УНС.

На полеђини књиге издвојени су утисци књижевника који су писали за књигу „Кроз трепавице сипам тугу“, проф. др Миомир Милинковић и Тодор Бјелкић.

Проф. др Слађана Миленковић аутор је 20 књига, а тренутно припрема нову књигу интервјуа са познатим личностима из области кулутре из времена кад је била главна и одговорна уредница РТВ „М“ Сремска Митровица. Уређује Јутјуб канал „Жива реч емисија“.

Насловна страна књиге илустрована је уметничком сликом „Музичари“, академског сликара Горана Митровића.  

Тираж је 200, а ИСБН 978-99976-55-63-9.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси