Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Спој ведрине и меланхолије у „Изабраним песмама” Тодора Бјелкића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

15. 09. 2023.

Аутор: Слађана Миленковић Извор: УНС

Спој ведрине и меланхолије у „Изабраним песмама” Тодора Бјелкића

Дугогодишњи новинар "Сремских новина", књижевник и члан Удружења новинара Србије (УНС) Тодор Бјелкић објавио је књигу „Изабране песме“

 

Збирка садржи више од 100 репрезентативних песама, а избор је сачинио Љубомир Ћорилић књижевник. На полеђини књиге издвојени су утисци писаца који су писали о изабраним песмама Тодора Бјелкића, поред Ћорилића, то је проф. др Воја Марјановић.

"Кајсијасти фон, боја, радост, ведрина и меланхолија, животна снага, топлина, нежност и лепота прожимају све песме, јер енергија Сунца и завичаја покреће све Бјелкићеве песничке дамаре. Ова књига је сама есенција његове поезије за децу," написао је Љубомир Ћорилић.

Тодор Бјелкић је аутор 20 књига, збирки поезије за децу, више драма за најмлађе које су извођене на радију, збирки поезије за одрасле и великог броја новинских текстова. Све до пензије, радио је као новинар у Сремским новинама, а сада се бави искључиво писањем. За свој рад добио велики број књижевних и новинарских награда, међу којима се издвајају: Истина, Светозар Тоза Марковић, Лаза Костић, Светозар Милетић, Јаша Томић итд.

Књигу је 2023. године објавио „Витез“ у склопу награде за животно дело додељене овом песнику.

Тираж је 500, а ИСБН 978-86809-26-33-9.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси