Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Никола Маловић објавио књигу "Ја Медитеранац"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

22. 12. 2023.

Аутор: Н. М. Извор: УНС

Никола Маловић објавио књигу "Ја Медитеранац"

Новинар, писац и колумниста недељника „Печат“ Никола Маловић објавио је књигу "Ја, Медитеранац" у којој пише о Боки Которској.

Да ли би прави назив државе под којом се налази Маловић требало да гласи Црна Гора и Бока Которска? Како се промишља у палати националног Бокеља, шта је дондо, како изгледа рајска плажа, јесу ли Приморци мрави а туристи цврчци, који су све заштитници помораца осим Св. Николе, какав влада дух недељом, шта се једе на обали, кваре ли туристи староседеоце или староседеоци пак туристе – читамо у првој од три целине, под називом Море Боке Которске.

Друга целина, "Море Србије и Црне Горе", тумачи компликоване односе између Србије и Црне Горе, као и Црне Горе и Боке Которске, релаксира читаоца феноменом сезонских сензуалности и сексуалности, те подучава историјским лекцијама о повезаности српског мора и копна.

Финална целина, Друга мора. И ново небо, потказује отуђену глобалистичку елиту, открива колико је било Срба Бокеља под руском царском поморском заставом, да ли је капетан истовремено био и свештеник на мору, ко је био отац српског православља у Америци, шта нас чека у геополитичким ратовима колективног Запада и Русије, те – у тексту свих текстова – одговара на питање постоје ли вишевековна сведочанства о Христовом васкрсењу.

Књигу је издала кућа „Књиге комерц“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси