Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Миленко Мишо Тодовић – „Снажно, кад је важно“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

22. 05. 2019.

Миленко Мишо Тодовић – „Снажно, кад је важно“

Новинар и дугогодишњи члан Удружења новинара Србије (УНС) Миленко Мишо Тодовић објавио је књигу „Снажно, кад је важно. Саборник радника ССУП који су својим дјелом стекли добар глас, углед и славу“. Ово је његова 11 књига.

Тодовић је, како је рекао УНС-у, више од десет година истраживао занимљив поглед на део историје Југославије у другој половини 20. века који се односио на ближа сазнања о кадровској структури државне институције за коју се, према делатности којом се бавила, сматрало да спада у ред „ригидних и затворених за јавност“.

Аутор је скупио 134 биографије радника Савезног СУП, који су, према његовим речима, афирмацију стекли мимо радних простора у којима су обављали свакодневне обавезе.

„Међу њима су два академика, један председник републичке владе, десетине универзитетских професора, бројни магистри и доктори наука, истакнути привредници и директори предузећа и брендова на југословенском нивоу“, рекао је УНС-у Тодовић.

У књизи су евидентирани и научни радници, бројне дипломате, актуелни политичари, као и заслужни спортисти Југославије, вајари, сликари, књижевници, али и новинари и чланови Удружења новинара Србије.

„Ако се само посматра рад научних радника, онда иза њих стоје стотине научних и стручних радова, а иза књижевника више десетина објављених збирки песама, романа и текстова за сценарије награђиваних и врло гледаних филмова. Нису запостављени ни чувари културне баштине и народних обичаја“, каже Тодовић.

Издавач: Српски генеаолошки центар, Београд

Број страна: 190

Писмо: Ћирилица

Повез: Мек



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси