Насловна  |  Бележница  |  Новинарске анегдоте  |  Извињење увређених
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

23. 02. 2011.

Извињење увређених

Седнице Општинског комитета СК у Нишу, поред новинара локалних гласила, увек су привлачиле пажњу и дописника централних државних медија.

Уочи једне од тих седница, осамдесетих година прошлог века, међу новинарима, који су, обично, из последњег реда пратили скуп, био је и тадашњи дописник “Комуниста” Велимир Филиповић - Фића.

Премда је седница каснила више од пола сата микрофони, који су били испод седишта, били су укључени. Новинарски ветеран Фића, који је, иначе, био поприлично “тврд на ушима", каже у једном тренутку колеги поред себе:

- Кад ће, бре, ови мајмуни да почну седницу, да бисмо могли раније да пошаљемо извештаје, па да онда наставимо шах код Љиље и Љубише у Танјугу?!

Фићине речи одјекнуле су “као гром” салом Комитета. Сви су се окренули да виде ко је то рекао, а Фића се чудио што сви у њега гледају, јер није био ни свестан да су другови комунисти чули његову критику.

Председавајући се, касније, отварајући седницу, извинио присутнима због кашњења, а “нарочито новинару Филиповићу”.

Тако је Фића, који је радни век по гашењу “Комуниста”, окончао у “Нишким новинама”, ушао у легенду као једини новинар који је комитетлијама поручио да су “мајмуни" и за ту увреду још добио извињење!

Анегдоту забележио новинар из Ниша Милорад Додеровић.


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.
Своје анегдоте, које ћемо објављивати понедељком, средом и петком, можете слати на dragana.bjelica@uns.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси