Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

09. 11. 2016.

Трка за возом

У надалеко чувеној лесковачкој кафани „Бела лађа“ засело трочлано новинарско друштванце - дугогодишњи новинар и уредник недељника „Наша реч“ и главни и одговорни уредник Радио Лесковца Бора Здравковић, уредник месечника „Комбинат“, листа истоимене фирме Милан Јоковић и дописник „Политике“ Данило Коцић.

Присећајући се разних догодовштина Здравковић, као расни новинарски унцут, исприча колегама на „чистом лесковачком“ истинит догађај, којем је присуствовао као посматрач.

- Једн дн, постарији студент мораја да путује за Београд сас воз. Чекаја он сас двојицу другари воз, а пошто код нас нормално касни, седну у станично кафанче мало да се освеже и... чашка по чашку, фино се онако загреју, што би се рекло, благо су алкохолисани! Заруче још једну туру, и у тј трен воз дође у станицу! Рипну они брзо, истрчав напоље, а оно воз већ пошеја! Почну да га јуре, душа у зуби, и двојица успев да се попну, а један остане и сд... враћа се овај на станицу и цепи се од смејање! Гледа га онај отправник, па ће га питује:

- Побеже ти воз, твоји другари отидоше, а ти се исцепи од смејање! Које је толко, бе, смешно!?

- Па ја сам требаја да путујем, а они су дошли да ме отпрате! – рече он и настави да се смеје док је глас одзвањаја млого подалеко од стару железничку станицу!

 Аутор анегдоте: Данило Коцић, новинар „Политике“ у пензији


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на vesna.arsenic@uns.org.rs

Коментари (1)

Остави коментар
чет

10.11.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 06:11

Odgovornost

Da li ce neko odgovarati sto isti dogadjaj samo sa promenom imena i prezimena pripisuje sebi, kao sto je ovaj slucaj, koji je vec zabelezen u jednoj knjizi na sasvim drugom mestu. Odgovornost za REsavce

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси