Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

21. 03. 2018.

Колективизација

У тексту интервјуа обављеном “у четири ока” један од легенди “Политике” Мирослав Миро Радојчић није писао о себи у првом лицу, него је био “ми који смо саговорника питали то и то”!

На питање тада млађаног колеге Добривоја Бобија Јанковића зашто је користио множину говорећи о себи, легендарни “Мајро” је лапидарно одговорио:

"Колективизација, млади пријатељу!"

Притом је алудирао на време чији је савременик био, у којем је индивидуализам био непожељан!

На основу текста Д. Б. Јанковића “У вези с Политиком”, објављеном у “Политици” 25. јануара 2017. године, приредила В. А.


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на varsenic7@gmail.com.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси