Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

11. 07. 2018.

Замена идентитета

Има томе десетак и више година како је угледни новинар Радио Лесковца Станко Миљковић – Цаци добио задатак да уради интервју за своју тадашњу матичну кућу и недељник „Наша реч’’ са амбасадором Индије који је у то време боравио у „српском Манчестеру“ на “Сусретима Лесковчана света”.

Разговор је направљен уз помоћ преводиоца, у музеј - кући Боре Пиксе,у центру Лесковца, где се његова екселенција задржала у разгледању.

Фотограф Душко, који је врло често преузимао и улогу фоторепортера, је том приликом направио „безброј фотографија“.

Кад их је сутрадан донео у Радио Лесковац, где се налазила и редакција „Наше речи’’ и дао их Миљковићу, он је био запрепашћен:

– Душко, шта си то сликао, па ово су портрети преводиоца, а не амбасадора Индије?

– Чекај Станко, а зашто си ти потурао њему касетофон, а не амбасадору! ?– узвратио је сналажљиви фотограф.

Фотографија амбасадора је, срећом  преузета са групне фотографије направљене истог дана током пријема,организованог у част високог госта, и осванула је уз интервју објављен у лесковачком недељнику „Наша реч“.

 Аутор анегдоте: Данило Коцић, новинар Политике у пензији  


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на varsenic7@gmail.com.

Коментари (7)

Остави коментар
пет

13.07.

2018.

Danilo Kocić anonymous [нерегистровани] у 16:45

STRAHOVLADA

Kakve veze imaju moje selo i A. Davinić i kakve veze ima M. Momčilović. Ja sam tužio Politiku, a ne Milana Momčilovića i DOBIO SUDSKI SPOR. U vreme strahovlade dr Živora Minovića, kolega Đorđe Pilčević (koji, nažalost, nije više medju živima) i ja ostali smo bez posla posle našeg pisanja o događajima u Leskovcu i Užicu) i to tzv. "sporazumi raskid radnog odnosa" iako to nismo prihvatali. Tražili smo da nam nadju neku grešku. Nisu uspeli. Minović je otišao neslavno iz Politike, ja sam vraćen. Sa kolegom M. Momčilovićem bio sam u kolegijalnim odnosima - NIKADA SE NISMO POSVAĐALI iako smo izveštavali iz istog grada - Leskovca. Toliko, radi znanja, nepoznati čoveče!

Одговори
чет

12.07.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 22:49

Smesno

E moj Kocicu, ostao si isti, secam se sa sudjenja kada si tuzakao kolegu Milana Momcilovica sa kojim si skoro 20 godina radio u leskovackom dopisnistvu ''Politike''. Smiri se vec jednom sa tim tvojim ''stosevima''. Da li se secas da je novinar Aleksandar Davinic bio kapiten humoristicko-satiricne ekipe Dadinca, tvog rodnog sela, i eliminisao cuveni Bor, pa...Hvala redakciji na prostoru.

Одговори
чет

12.07.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 13:35

Re:

Komentar van pameti!
Danilo Kocić, novinar

Одговори
чет

12.07.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 12:57

Re:

Zašto ne objavljute moj odgovor!
Danilo Kocić, član UNS

Одговори
чет

12.07.

2018.

Danilo Kocić [нерегистровани] у 11:21

Odgovor

Анегдоту сам приви управо ја објавио, а не сајт Будите у току. И то у време када није било интернета. Она је у Лесковцу опште позната. Колега Миљковић, који, нажалост, није међу живима, био је мој кућни пријатељ и знам десетине анегдота из његове богате новинарске и професорске каријере. Био сам на његовој, али и сахрани његове супруге. Не китим се туђим перјем и страно ми је свако присвајање туђих занимљивости. Довољно је да прчитате моју студију Лесковачки писци -трагови и трагања и да сеуверите у истинитост мга казивања.

Одговори
сре

11.07.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 21:50

Proverite

Molim urednistvo sajta UNS-a da pogleda portal ''Budite u toku'', odnosno, adavnic.com od 1. februara 2018. godine. Sve ce Vam biti jasno. Sramota za nekoga koji se predstavlja kao novinar i to u penziji da ovako prepisuje.

Одговори
сре

11.07.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 16:55

Sramota

Anegdotu o novinaru Radio Leskovca Stanku Miljkovicu je objavio Aleksandar Davinic, dugogodisnji novinar ''Politike'', sada u penziju, na svom portalu ''Budite u toku'' u rubrici ''Za danas''. Molimo da pod hitno ispravite ovo sramno prisvajanje (prepisivanje). Zamenica urednika portala ''Budite u toku'' Vesna Jovanovic.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси