Насловна  |  Бележница  |  Новинарске анегдоте  |  Конкуренција на трагу!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

01. 08. 2018.

Конкуренција на трагу!

Војислав - Воја Добријевић, познат међу новинарима Лесковца као „Чича“, а многи су га звали и по надимку „Бренгал“, оставио је изузетан траг у историји новинарства „српског Манчестера“, који је свој матични лист месечно снабдевао и са по стотинак прилога, а посебно ревносно пратећи вести из тзв. „црне хронике“.

Имајући у виду да ни новинари – дописници других медија из Лековца „не спавају“, уз текстове које је слао редакцији, у којој је радио од 1964. до одласка у пензију 1977. године, Војислав Добријевић је на крају увек стављао напомену: „Објавити под хитно! Конкуренција на трагу!“

И као пензионер наставио је да шаље дописе „Политици“ и „Експресу“, објавивши укупно око 10.000 разних написа. Сву ту списатељску – новинараску заоставштину поклонио је Народној библиотеци "Радоје Домановић" у Лесковцу, што је својеврсна послератна историја југа Србије, а делом и Нишког региона, као и Македоније.

Аутор анегдоте: Данило Коцић, новинар Политике у пензији  


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на varsenic7@gmail.com.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

05.08.

2018.

Данило Коцић [нерегистровани] у 13:51

ПРИВИЛЕГИЈА

ЧИЧА ЈЕ БИО УЗОР ЛЕСКОВАЧКИМ НОВИНАРИМА
Имао сам привилегију и част да добро познајем Војислава - Воју Добријевића. Када је отишао у пензију, на јавном конкурсу (и после разговора са члановима Конкурсне комисије и тестирања), међу четрдесетак кандата, изабран сам за дописника "Политике" из Лесковца. Добријевић је наставио да сарађује (обрађива је углавном теме из спорта и "црне хронике") и био готово свакога дана у дописништву "Политике" (као да је и даље у сталном радном односу). Од Чиче сам заиста много научио, као и од тада изузетно познатих новинара "Борбе", "Танјуга" и Радио Београда Властимира Власте Вељковића и Миленка Менте Стојановића, који су одавно - пензионери.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси