Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  УНС поклонио хиљаду маски медијима у Нишу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

10. 07. 2020.

Извор: УНС

УНС поклонио хиљаду маски медијима у Нишу

Члан Управе Удружења новинара Србије (УНС), нишки новинар Милорад Додеровић уручио је током ове седмице преко 1.000 заштитних маски које су донација и скромна помоћ УНС-а, најстаријег и највећег новинарског удружења у Србији, у време када пандемија вируса корона не посустаје.

У таквим условима извештавајући свакодневно, са лица места, новинари су изложени великим ризицима да и сами буду заражени, али се труде да о пандемији и борби против ње буду објективни доприносећи бољој информисању грађана.

Заштитне маске уручене су редакцијама Радиа и Регионалне ТВ „Белами“, дневног листа „Народне новине“, Нишке ТВГ /НТВ“, телевизија „Зона плус“ и „Коперникус“, портала „Јужне вести“ , „Грађанин“ и  „Медијска кутија“, дописништвима листа „Данас“ и „Вечерње новости“, а у Алексинцу локалном радију у том граду, порталу „Алпрес“ и РТВ „Босфорус“.

Директор и главни и одговорни уредник РТВ „Белами“ Витко Радомировић захваљујући УНС-у на донираним маскама, апеловао је на најрепрезентативнија новинарска удружења да се заједнички обрате Влади, ресорним министарствима и другим државнима институција да помогну медијима.

Каже да је помоћ медијима преко потребна у ситуацији када многе локалне самоуправе касне са реализацијом својих већ расписаних конкурса за финансирање медијских пројеката, као и због епидемиолошких услова током којих је мање новца од реклама и других комерцијалних услуга.

Уз захвалност за донацију сличан апел изрекла је и директорка и главна и одговорна уредница Регионалне РТВ „Зона плус“ Слађана Остојић. Она упозорава и да државни органи морају благовремено и ефикасно заштитити новинаре који доживљавају непријатне ситуације, физичке нападе и бројне претње на друштвеним мрежама.

Представници медија у Нишу наглашавају да без новинара и медија грађани не могу да остварују свој неприкосновени јавни интерес да буду објективно информисани о раду државних и других органа, а посебно како се троше средства убирана од пореских обвезника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси