Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Милораду Додеровићу уручена Златна значка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

01. 10. 2020.

Извор: УНС

Милораду Додеровићу уручена Златна значка

Познатом нишком новинару и члану Управе УНС-а Милораду Додеровићу данас је у Народном позоришту у Београду уручено признање Златна значка коју истакнутим ствараоцима, новинарима и радницима у култури додељује Културно-просветна заједница Србије у сарадњи са Министарством спољних послова.

Додеровић је за четири деценије рада оставио дубок траг у нишком и српском новинарству, али и међу Србима у Аустралији које редовно информише из матице као дописник тамошњег државног Ес-Би-Ес радија. Овим признањем сврстао се међу више десетина најистакнутијих појединаца из Србије, региона и дијаспоре.

Осим Додеровића, међу 50 појединаца и институција добитника Златне значке, су и осам новинара и уредника: Драшко Аћимовић, новинар и публициста из Београда, Милена Божовић Манић, новинарка и уредница у Радио Београду, Виолета Димитрић, ТВ новинарка, Јелена Ђорђевић Поповић, новинарка РТС-а, Наташа Илић Јовановић, новинарка и уредница у РТВ-у, Немања Ковачевић, новинар из Ужица, Ненад Миленковић, новинар и културолог из Београда и Мирјана Растовић, музичка уредница у РТВ-у.

Признање Златна значка Културно-просветне заједница Србије ове године додељено је 45. пут под покровитељством Министарства културе и информисања. Награде је доделио жири у саставу Милован Витезовић (председник), Марија Бишоф, Урош Дојчиновић, Олга Милојевић и Живорад Ајдачић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси