Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Документарни филм „Маг и ја“ у четвртак у Дому омладине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

21. 04. 2021.

Извор: УНС

Документарни филм „Маг и ја“ у четвртак у Дому омладине

Документарни филм „Маг и ја“ продукцијске куће За медиа из Зајечара, који истражује влашку магију у источној Србији, биће премијерно приказан у четвртак, 22. априла у 13 сати у Дому омладине у Београду, у оквиру Мартовског фестивала документарног и краткометражног филма.

Уредник продукције За медиа, члан УНС-а Душан Војводић, коредитељ филма каже да је овај документарац „јетка и тужна прича о примитивизму, о људима који тргују несрећом, о празноверју које је попримило размере религије“, те да филм на „директан начин указује на зло које нам такав амбијент доноси и отвара многа болна питања нашег друштва“.

„Оно што филм чини јединственим је чињеница да смо успели да забележимо морбидне обреде, који до сада никада нису виђени, а шокантни су били и за саму екипу. Посебан допринос квалитету филма је дао наш колега и учитељ, директор фотографије Милашин Марковић, који је недавно преминуо, па ће премијера филма за целу екипу бити и тужан догађај, али и прилика да се подсетимо великог талента и знања нашег пријатеља Милашина“, наводи Војводић.

Редитељи документарног филма „Маг и ја“ у продукцији За медије из Зајечара су Милина Тришић и Душан Војводић, док сценарио филма потписују Душан Војводић и Бане Јевтић, а фотографију Милашин Марковић и Дејан Тодоровић. Суфинансиран је средствима Министарства културе и информисања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси