Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Ски секција УНС-а на 68. сусрету Међународног клуба новинара скијаша (СЦИЈ)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

20. 02. 2023.

Аутор: М.В. Извор: УНС

Ски секција УНС-а на 68. сусрету Међународног клуба новинара скијаша (СЦИЈ)

У канадској провинцији Њуфаундленд и Лабрадор, у ски центру Марбл маунтин, од 12. до 19. марта ће бити одржано 68. незванично светско првенство новинара у скијању на којем ће Србију представљати четворочлана репрезентација ски секције УНС која је и члан Међународног ски клуба новинара (СЦИЈ).

У трци велеслалома и скијашком трчању такмичиће се Вукица Васин, новинарка и водитељка Новосадске телевизије, Марко Ђурица, фоторепортер београдског дописништва агенције Ројтерс, Мирко Милићевић, фриленсер и капитен репрезентације, Миљан Витомировић, новинар РТВ Пинк.

Као део припрема за СЦИЈ сусрет у Канади, ски секција УНС је организовала национални ски викенд на Копаонику, од 26. до 29. јануара на којем је учествовало двадесетак чланова, не само скијаша већ и заљубљеника у зиму, планину и природу. 

Овај спортски, професионални, али и породични сусрет организован је у апарт хотелу “Копаоник” у Брзећу и захваљујући љубазним домаћинима протекао је у изузетно веселој атмосфери.

 

На Копаонику се разговарало и о учешћу чланова УНС на СЦИЈ панел дискусијама у Канади с обзиром на то да се осим скијања и дружења, на међународним сусретима новинара скијаша разговара и о актуелним глобалним друштвеним темама. Тако ће ове године неке од тема бити равноправност и заштита мањина, миграције, енергетика, о којима ће осим стотинак новинара из 24 земље говорити и представници канадске владе, локалних власти, као и домородачке заједнице.

Иначе, СЦИЈ је основан далеке 1955. у време “хладног рата” као начин спајања новинара земаља с обе стране “гвоздене завесе”, једна од пет земаља оснивача била је и Југославија, а данас је то професионално удружење са статусом невладине организације и седиштем у Бриселу које  броји  више од 2000 чланова у 46 држава широм света.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси