Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Бранислав Гулан добитник награде за животно дело „Златно перо“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

26. 02. 2024.

Извор: УНС

Бранислав Гулан добитник награде за животно дело „Златно перо“

Новинар и члан Удружења новинара Србије (УНС) Брансилав Гулан добио је награду за животно дело „Златно перо“, које додељују „Штајерске новице“ из Марибора.

Гулан је награду добио за аналитички и публицистички рад, дуг пола века. Његов стваралачки опус често је повезан са темама које се односе на село, односно чекање бољег живота на селу.

Са овим признањем, Гулан је четвророструки лауреат награда за животно дело. Добитник је више десетина других признања, у селима, варошицама и градовима бивше Југославије о којима је често писао.

Економиста је по образовању, а завршио је и политичку школу "Јосип Броз Тито" у Кумровцу. Био је дугогодишњи новиар "Борбе", а члан је и Научног друштва економиста Србије, Националног тима за препород села Србије, КОНВЕНТА ЕУ - Мреже за рурални развој ЕУ у Србији.

Признање му је доделила комисија чији је председник Раде Бакрачевић, који је и главни уредник  "Штајерских новица" у Марибору. Стручни жири који је одлучивао о награди навео је у образложењу да је Гулан пишући превасходно указивао на привредне прилике, проблеме, али и на добра решења.

Објавио је више од 25 књига и више од 120 научних и стручних радова. Последњих деценија највише се бавио проблемима села у Србији из којих се људи све чешће исељавају. 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

28.02.

2024.

Жићапресс [нерегистровани] у 22:04

ЗАСЛУЖЕНО

Потпуно заслужена награда. Искрене честитке. Много успеха и у наредном периоду. Велики поздрав.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси