Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Урош Бркић шампион Централне Европе у аутомобилизму
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

08. 04. 2024.

Извор: autosrbija.club/УНС

Урош Бркић шампион Централне Европе у аутомобилизму

У Националном чешком ауто клубу у Прагу свечано је одржано проглашење шампиона за 2023. годину у ФИА Централно Европском шампионату, у аутомобилизму. Урош Бркић, иначе стручни сарадник емисије Фокус и члан УНС-а, једини је српски аутомобилиста коме је ове сезоне уручена титула шампиона Централне Европе.

Са својим прототипом НОРМА М20Ф, Бркић је побеђивао широм континента у класи Е2-ЦН/СЦ.

"Ово ми је трећа титула у Централној Европи и сигурно је да ћу се потрудити и наредне године да је одбраним. За мене је велика част бити међу најбољима у овом такмичењу", рекао је Бркић након уручења награде.

Он је додао да година иза њега није била лака, нарочито јер је "то била прва година од када је прешао из аутомобила у болид".

"Али сада, са већим искуством и километрима иза себе, сигуран сам да ће наредна година бити лакша. Осим ове титуле, и годину дана раније био сам шампион Централне Европе у категорији аутомобила, а имам и искуство као вицешампион Централне Европе у ендуранс крузним тркама", рекао је он.

Бркић је истака ои да ће он и његов тим ускоро организовати конференцију за медије, на којој ће представити планове за наредне изазове.

"Свакако бих искористио прилику да се захвалим својој породици на подршци, пратећем тиму, генералном спонзору компанији Marinkovic Hofmann и AK Galax, као и свим другим људима и компанијама које су ме пратиле на овом путу", рекао је Бркић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси