Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  У недељу у Нишу промоција књиге „Седма сила без крила“ Милорада Додеровића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

28. 02. 2020.

Извор: УНС

У недељу у Нишу промоција књиге „Седма сила без крила“ Милорада Додеровића

Промоција књиге „Седма сила без крила“ новинара и члана Управе УНС-а Милорада Додеровића биће одржана у недељу, 1. марта у 18 сати на Светосавском сајму књига у згради Официрског дома у Нишу.

Књига, која је изашла у октобру прошле године, садржи седамдесет прича у којима је описано шта се Додеровићу дешавало за четири деценије бављења новинарством, а на сликовит начин сведочи и како је седма сила остајала без крила, како је “умирало” новинарство, између осталог и због “мангупа у сопственим редовима”.

Повод за објављивање књиге су два јубилеја Додеровића, четири деценије професионалног новинарског рада и четврт века дописничког рада за програм на српском језику аустралијског СБС радија.

Домаћин ове промоције је Агенција „Свици“ из Ниша, која је заједно са новосадском издавачком кућом „Прометеј“ суиздавач књиге „Седма сила без крила“.

Књига „Седма сила без крила“ изазвала је значајну пажњу јавности, од октобарског Међународног сајма књига у Франкфурту на штанду Србије, на штанду Удружења писаца „Седмица“ из Франкфурта истог сајма, као и на Октобарским сусретима писаца дијаспоре одржаним у оквиру сајамских дана у Франкфурту.

Представљена је и на штандовима „Прометеја“ и „Свитаца“ на сајмовима књига у Београду и Нишу, а крајем новембра прошле године и на промоцији чији су домаћини били департмани за журналистику и комуникологију Филозофског факултета у Нишу.

Милорад Додеровић био је уредник нишког недељника „Графит“ 1989. године, коментатор у листовима „Младост“ и „Вал“, шеф дописништва „Курира и „Гласа јавности“ из Ниша, као и дописник листа „Правда“. Објављивао је текстове у НОН-у, „Борби“ и „Нашој борби“.

Иначе, Светосавски сајам књига у Нишу ће бити отворен у петак, 28. фебруара и трајаће до 6. марта.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

02.03.

2020.

Doder [нерегистровани] у 23:27

Bilo nekad...

Poštovani kolega, potpuno verujem u ovu vašu priču iz centra Beograda, ali ipak je to bilo kako i sami kažete "sredinom osamdesetih". Tada su i policajci poštovali novinare kao "sedmu silu". U međuvremenu, od tada do danas, svašta se uskovitlalo i promenilo. Ni milicajci više nisu kao što su nekada bili, niti je sedma sila sačuvala krila, od novinarstva su ostale samo papaline. Velika je stvar misliti i govoriti slobodno /najslobodnije je u Hajd parku/, ali je mnogo važnije govoriti istinito i odgovorno...Vidimo se u nekim boljim vremenima očišćenih od lažnih vesti, a okrenutim borbi za istinu kao jednom od najsvetijih i nanjsvetlijih principa naše profesije.

Одговори
нед

01.03.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 09:36

Седма сила са крилима

Центар Београда, средином осамдесетих, поноћ тек што је прошла. Враћао сам се кући Кнез-Михаиловом, улица бљештаво осветљена али пуста. Одједном, створи се преда мном један милиционер. ,,Шта радите у ово доба ноћи?", упита ме и затражи личну карту. ,,Радим", одговорих му мирно и пружих чланску карту Удружења новинара Србије. Милиционер ћутке отпоздрави и продужи даље.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси