Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Заменик главног уредника Спутњика Урош Бобић добитник награде „Бранислав Мане Шакић“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

05. 06. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Заменик главног уредника Спутњика Урош Бобић добитник награде „Бранислав Мане Шакић“

Новинар и заменик главног уредника Радија Спутњик у Србији Урош Бобић добитник је годишње плакете фонда „Бранислав Мане Шакић“ за очување језика и правилног говора у електронским медијима, док је специјално признање фонда припало Фумико Такешита Кнежевић, музичарки из Јапана.

У саопштењу фонда наводи се да је Бобић, 23. добитник награде, новинар „препознатљивог гласа, којим одмерено, јасно и са беспрекорном дикцијом, уз истанчан и изнивелисан осећај за садржај текста саопштава најважније вести“.

„Опредељеност ка електронским медијима Бобић потврђује једанаестогодишњим радом у РТВ Б92, да би потом седам година био део српске редакције ББС-ја у Лондону, а од 2015. године у Радио Спутњику, регионалном руском медију на српском језику. Пред микрофоном је, како каже, од средњошколских дана“, наводи фонд.

Четврта добитница специјалног признања странцима Фумико Такешита Кнежевић је Јапанка, која је, према мишљењу жирија, „заљубљеник у фолклор Источне Европе, а посебно Србије“. „Она је истовремено члан јапанско-српског дуа Фу-Го и јапанског трија ЕН, промовишући у Јапану српску изворну народну музику, а у Србији јапанску“, наводи фонд.

Фонд „Бранислав Мане Шакић“ основан је 1998. године, као сећање на на једног од првих спикера Радио Смедерева. Истоимена награда се од тада непрекидно додељује.

Награде, ће због вируса корона, бити додељене 5. јуна следеће године у Народној библиотеци Смедерево.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

05.06.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 18:16

bozidarvandjelkovic@yahoo.com

Фејсбук ће почети да етикетира руске, кинеске и друге државно контролисане медијске организације под ознаком „државни медији“, а током лета ће почети да блокира све огласе тих канала који циљају америчке кориснике, како би, наводно, спречио „мешање у председничке изборе у САД“. Највећа светска друштвена мрежа примениће ознаку на руски Спутњик, иранску Прес телевизију и кинеску новинску агенцију Синхуа, наводи се у делимичној листи коју је Фејсбук пренео. Фејсбук неће етикетирати ниједну новинску организацију са седиштем у САД. Нова мера долази само неколико месеци уочи новембарских председничких избора у САД, јавља Спутњик. Закључак: власници компаније Фејсбук боје се да ће Путин и Си преко својих државних медија подржати Трампа на председничким изборима у САД!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси