Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Министарство културе расписало конкурсе: 310 милиона за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 01. 2021.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Министарство културе расписало конкурсе: 310 милиона за медије

Министарство културе и информисања данас је расписало десет конкурса за производњу медијских садржаја за 2021. годину за које је укупно опредељено 310 милиона динара, што је највиши износ од увођења пројектног суфинансирања 2015. године.

На републичком нивоу прошле, као и 2019 године, за конкурсе је било опредељено 274 милиона динара, односно 36 милиона мање у односу на 2021. годину.

Министарство културе и информисања први пут је одлучило и да распише конкурс за пројекте који промовишу и афирмишу теме из области културе, за који је издвојено 30 милиона динара. Исто толико новца опредељено и за овогодишњи конкурс за интернет медије.

На конкурсу Министарства културе за садржаје на језицима националних мањина опредељено је 41 милион динара, док је на конкурсу за садржаје који су намењени припадницима српског народа у земљама региона издвојено 29 милиона динара.

За суфинансирање проjеката oрганизовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда опредељено је 18 милиона динара, док је за пројекте производње медијских садржаја за радио издвојено 32 милиона динара.

На конкурсу за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија опредељено је десет милиона динара, а за производњу садржаја намењених особама са инвалидитетом 15 милиона динара.

За суфинансирање проjеката производње медијских садржаја за телевизије издвојено је 70 милиона динара, док је за проjекте производње садржаја за штампане медије и сервисе новинских агенција 35 милиона динара.

Медијски конкурси Министарства културе и информисања отворени су до 12. фебруара, а рок за достављање предлога чланова конкурсне комисије је 20 дана од објављивања конкурса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси