Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  „Универзум Кубршница а.д.“ донирала материјал за изградњу Новинарске куће „Пера Тодоровић“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 04. 2014.

„Универзум Кубршница а.д.“ донирала материјал за изградњу Новинарске куће „Пера Тодоровић“

Гитер блоковe, донацију компаније „Универзум Кубршница а.д.“ за изградњу Новинарске куће „Пера Тодоровић“ 10. априла преузели су Удружење новинара Србије и Завичајно туристичко удружење "Видовча" из Смедеревске Паланке. „Универзум Кубршница“ су за изградњу куће донирале 960 гитер блокова.

„Кад год је у могућности 'Универзум Кубршница' помаже у оваквим пројектима и нама је драго да смо успели да обезбедимо средства и помогнемо изградњу Новинарске куће“, рекао је директор фирме Јован Јовановић.

Акцију изградње спомен куће познатог српског новинара и писца Пере Тодоровића 2008. године започело је Удружење новинара Србије са општином Смедеревска Паланка и Завичајно туристичким удружењем „Видовча’’.

 

До сада су изграђени приземље и први спрат куће која је стављена под кров.

Својим донацијама, осим „Универзум Кубршница а.д.“, изградњи су се прикључиле и фирме “Knaufinsulation-а”, „Потисје“, фабрике цемента „Лафраж’’, „Титан’’ и „Холцим’’, Индустрија грађевинског материјала „Игма’’, шпедитерско друштво „Транспортшпед’’, „Србијашуме““ и пројектни биро „Кућа’’ Аврама Крстића из Смедеревске Паланке који је бесплатно урадио пројекат куће.

Новинарска кућа са библиотеком, етно збирком и конференцијском салом налазиће се у Водицама, у дворишту основне школе „Олга Милошевић“, преко пута урушене куће у којој је Тодоровић живео.

У њој ће бити седиште Завичајног друштва "Видовача" као и простор за етно изложбе и новинарске скупове.

Здање ће служити подсећању на живот и дело једног од најзначајнијих српских новинара, писаца, полемичара, политичара и другог по реду председника УНС-а с краја 19. и почетка 20. века.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси