Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Трипковићу, Стојићу и Копривици уручене награде СНСЦГ за животно дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 10. 2014.

Трипковићу, Стојићу и Копривици уручене награде СНСЦГ за животно дело

Миодрагу Трипковићу, Душану Стојићу и Петку Копривици уручене су данас годишње Награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ) поводом дана овог Савеза, 29. октобра.

Добитницима су у Прес центру УНС-а награде уручили председник СНСЦГ Саво Греговић, потпредседник Никола Вучетић и председница жирија Бранислава Џунов.

„Драго ми је да сам у ово тешко време по новинарство добитник ове награде, јер има пуно оних који су је заслужили, али су због ове професије изгубили живот. Новинар се сваким новим текстом изнова и изнова доказује себи, својим читаоцима и колегама,“ рекао је вишегодишњи новинар и колумниста подгоричких дневних листова „Побједа“ и „Дан“ Миодраг Трипковић.

Захваливши се на награди, дугогодишњи дописник Вечерњих Новости из Краљева Душан Стојић рекао је да је „новинарство професија храбрих и слободоумних људи, али та храброст и слободумност има своју цену, коју новинари сваки дан плаћају. Поносан сам на то што сам обављао овај посао,“ навео је Стојић.

Уредник и репортер ТВ Бачка и Радио Врбаса и дописник Политике Петко Копривица истакао је да је „посебно поносан што награду добијам од Савеза новинара Србије и Црне Горе, с обзиром на то да новинаре сматрам за посебну нацију. Када ме неко пита шта сам по националности ја му увек кажем српски новинар црногорског порекла,“ рекао је Копривица на додели награде.


Коментари (5)

Остави коментар
чет

30.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 16:01

Srećno kolege!

Čestitke za kolege! I meni je lijepo kad čujem ili pročitam da je neko od novinara dobio priznanje od novinara.Da U SREĆI I ZDRAVLJU DOČEKATE JOŠ OVAKVIH PRIZNANJA! dRAGO
Todorović. REPUBLIKA SRPSKA

Одговори
чет

30.10.

2014.

viki salom [нерегистровани] у 15:01

velika i važna nagrada

Reč je o lepom i laskavom,ali, iz meni nepoznatih razloga, pomalo skrajnutom priznanju. Novinari kao da su, odavno, digli ruke sami od sebe. Ne veruju ni u svoje, a ni u druge, društvene nagrade. Nemaju vremena da se osvrnu oko sebe ni da predahnu ni da druge pohvale...
Ustvari, mnogi i ne znaju zašto rade, ne primaju plate ili su plaćeni tek toliko da prežive. Neki veruju da će ih nagraditi političari kojima se dodvoravaju, bez samopoštovanja i vere u čestitost i valjanost profesije. Na sreću, takvi su malobrojni, mnogo je više onih koji su između novinarstva i i života stavili znak jednakosti, koji brane žurnalizam kao elitno zanimanje i ginu za svako napisano slovo. Zbog odanih profesiji, zbog večitih entuzijasta i idealista postoji nagrada Saveza novinara Srbije i Crne Gore.

Одговори
чет

30.10.

2014.

anonymousp.d.backa palanka [нерегистровани] у 12:02

unsinfo@uns.org.rs

cestitam kolegama na dobijenim nagradama i zelim im puno zdravlja ida dobiju i druga priznanja. dobitnik nagrade za zivotno delo pero dosen iz backa palanke

Одговори
сре

29.10.

2014.

Moravac [нерегистровани] у 21:38

Čestitka

Срдачно честитам колегама Миодрагу Трипковићу, Душану Стојићу и Петку Копривици на
великом признању. Ова награда је утолико већа што долази од њиховоих колега. Надам се да ће вест о томе објавити неко од дневних или недељних гласила, што обично није случај. За њих су важније све друге награде ( глумцима, песницима, полицајцима, риболовцима...) него својим колегама ! Питање је , само, ко ће нас цднити и поштовати ако нећемо сами себе !

Родољуб Петровић,
ранији добитник Награде за животно дело СНСЦГ само

Одговори
сре

29.10.

2014.

anonymous БАНЕ [нерегистровани] у 18:32

ЧЕСТИТКА

ЦЕЊЕНИМ КОЛЕГАМА ЧЕСТИТАМ ВИСОКА ПРИЗНАЊА!

Б. ГУЛАН

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси