Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Радио Лесковац одлази у историју
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 07. 2015.

Аутор: Александар Давинић Извор: УНС

Ликвидирана најстарија радио станица на југу Србије

Радио Лесковац одлази у историју

„Ликвидација“, саопштио је јуче Братислав Илић, в. д. директора Радио Лесковца након што је Агенција за приватизацију одустала од продаје најстарије радио станице на југу Србије због вишеструко већег губитка од вредности капитала. Ово практично значи да овом медију данас или сутра следи ликвидација и да ће бити брисана из регистра медија.

 

У међувремену, како је саопштио Илић, ‘’испеглано’’ је пословање које је напокон позитивно, али је, како каже, кључни проблем реституција, јер се у међувремену Агенцији јавила породица са захтевом да јој се врати имовина, односно зграда у којој је смештен Радио Лесковац.

Иначе, процена капитала вршена је крајем 2014. године.

Братислав Илић је нагласио да је од Министарства рада, запошљавања и социјалне политике успео да обезбеди отпремнине за 19 од 30 запослених, колико се претходно изјаснило за одлазак из радија и да је  новац јуче стигао на рачун.

Ипак, коначна одлука о судбини Радио Лесковца у рукама је локалне власти, будући да постоји могућност пренамене делатности овог јавног предузећа.

Уз подсећање да је од 1. јула забрањено финансирање медија из јавних прихода за које није објављен јавни позив за продају капитала, ово значи да ће Радио Лесковац данас, сутра престати са емитовањем програма.

Већина запослених у овој медијској кући је шокирана сазнањем да се гаси њихово радно место. Иванка Стојановић, која је, како каже, своју младост уградила у ову институцију и у њој провела цео радни век, наводи и да јој је жао што ту  није  и дочекала пензију.

“Мишљења сам да ово није смело да се догоди. Опстанак многих породица је  сада доведен у питање“, каже ова доајенка лесковачког радио новинарства.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

08.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 09:24

Re:

Zalosno

Одговори
сре

01.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 20:03

Sramota

Stvarno sramota. Radio koji je uz takodje ugasenu Nasu rec iznedrio mnoga poznata novinarska imena dozivljava strasnu sudbinu. Zalosna i sramota

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси