Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сремска Митровица одазвала се акцији УНС-а Општине и градови – пријатељи медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 07. 2015.

Аутор: М.И. Извор: УНС

Сремска Митровица одазвала се акцији УНС-а Општине и градови – пријатељи медија

Како УНС сазнаје, пред одборницима Скупштине града Сремска Митровица сутра ће се на дневном реду наћи ребаланс буџета који треба да ступи на снагу 1. августа, а њиме је предвиђено још 10.000.000 динара за пројектно суфинансирање медија. Уместо до сада предвиђених 25.000.000 очекује се одлука о издвајању 35.000.000 динара, што представља 1,8 одсто од укупног годишњег прихода овог града.

 

 

„Повећање средстава за финансирање медија је у складу са препоруком УНС-а, односно акцијом коју је УНС покренуо, а трудићемо се да и наредне године повећамо учешће новчаних средстава у суфинансирању локалних медија на 2 одсто од укупног прихода буџета “, рекао нам је Илија Недић, начелник градске управе за културу, спорт и омладину Сремске Митровице.

Подсећамо, УНС је крајем прошле године покренуо акцију „ Општине и градови-пријатељи медија“ којом позива локалне самоуправе да издвоје бар 2 одсто свог буџета за пројектно суфинансирање локалних медија.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси