Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сутра се гаси Радио Југославија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

30. 07. 2015.

Аутор: М.И. Извор: УНС

Сутра се гаси Радио Југославија

На основу Одлуке о правним последицама престанка Савезне јавне установе Радио-Југославија коју је на јучерашњој седници усвојила Влада Републике Србије, овај медиј од сутра званично престаје са радом. Како је рекао за УНС директор Радија Милорад Вујовић, у овом медију има 94 запослених који су проглашени технолошким вишком.


Донета је одлука о отпремнинама, али новац за отпремнине још увек није уплаћен на рачун,а према Закону о раду, обавеза послодавца је да запосленима исплати отпремнине пре него што им уручи отказе, тако да запослени нису у могућности да траже нова запослења.

Вујовић каже да је свакодневно био у контакту са Министарством културе и информисања и предлагао Влади Србије решења како би се спречило гашење радија од међународног значаја, али није прихваћено ниједно.

„ Више пута сам апеловао да се ангажују медијска и новинарска удружења и покажу солидарност како би се искористили капацитети у погледу новинарских и преводилачких кадрова овог медија“, додаје Вујовић.

Одлуку о гашењу радија Југославија можете погледати у прилогу:

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси