Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Jанковић: Додатни аргументи у оцени уставности Закона о јавном информисању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 12. 2009.

Jанковић: Додатни аргументи у оцени уставности Закона о јавном информисању

Удружењу новинара Србије потврђено је из кабинета Заштитника грађана Републике Србије да је анализа уставности Закона о јавном информисању, коју је за потребе УНС-а сачинила вашингтонска канцеларија за медијско право „Ковингтон и Берлинг“, данас послата Уставном суду Србије.

„Анализа је данас отпремљена Уставном суду, као додатна аргументација у већ покренутом поступку оцене уставности по предлогу овог органа“, речено је УНС-у.

Заштитник грађана на иницијативу УНС-а покренуо је поступак оцене уставности Закона о изменама и допунама Закона о јавном информисању крајем септембра ове године.

Спорни закон Скупштина Србије усвојила је 31. августа, а истог дана потписао га је председник Србије. Овај закон се, како је показала досадашња пракса, због бројних слабости не примењује.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси