Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  “Инфо трг” на Тргу Републике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 12. 2009.

“Инфо трг” на Тргу Републике

Удружење новинара Србије у сарадњи са Београдском отвореном школом (БОШ) покреће “Инфо трг”. Са електронског дисплеја дугог 14 метара постављеног на Тргу Републике грађани ће свакога дана моћи да прочитају вести, најаве културних дешавања и пошаљу своје коментаре на важне друштвене теме.



Инфо трг је инспирисан британским Speakers' Cornerom у лондонском Хајд парку. То место познато је по јавном окупљању, слободном изражавању и симбол је слободе говора не само у Великој Британији него и шире. Зато је Амбасада Велике Британије финансијски подржала пројекат Београдске отворене школе, који је реализован у сарадњи са Удружењем новинара Србије.

Инфо трг омогућава грађанима да се информишу и изразе своје мишљење о важним темама на главном градском месту састајања, протеста и славља. На овај начин нове технологије враћају тргу његову историјску улогу централног места за сазнавање новости и разговора.

Сервис путем кога ће грађани моћи да шаљу своје коментаре на одређену друштвено важну тему биће пуштен у рад током децембра. Коментари ће моћи да се шаљу путем посебног интернет сајта али и СМС-ом, по стандардној цени.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси