Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Додељена награда "Иван Марковић"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 01. 2010.

Додељена награда "Иван Марковић"


Горан Јанићевић новинар Продукцијске групе "Мрежа" добитник је награде "Иван Марковић" за 2009. годину.

Узимајући у обзир критеријуме – истраживачки рад, стил писања, утицај, јавну корист, оригиналност и креативност – жири је међу пристиглим кандидатурама издвојио његов прилог "Радо иде... – војска поново у моди", који је 27. октобра прошле године емитован на другом каналу Радио-телевизије Србије.

Новинарскa награда, коју додељује Новински центар "Одбрана" за најбоље медијско извештавање о активностима Министарства одбране и Војске Србије, успостављена је 2007. године. Носи име по Ивану Марковићу, једном од најдаровитијих војних новинара и уредника листа "Војска", који је преминуо 2003. године.

Циљ награде је афирмација и јавна верификација стваралаштва новинара штампаних и електронских медија који прате систем одбране земље.

Награда ће Горану Јанићевићу бити уручена 25. јануара на традиционалној свечаности поводом Дана Новинског центра „Одбрана”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси