Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  О нацрту Медијске стратегије у Влади Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 09. 2019.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

О нацрту Медијске стратегије у Влади Србије

Председница Владе Србије Ана Брнабић, чланови Радне групе за израду Медијске стратегије и председници новинарских и медијских удружења састаће се данас у Влади Србије, како би се договорили о „завршним корацима“ на изради овог документа.

У позиву члановима Радне групе Брнабић наводи да је Влада Србије „анализирала све њихове коментаре, предлоге и сугестије на нацрт Медијске стратегије, који је раније достављен на мишљење Европској комисији".

После овог састанка, у писму Брнабић предлаже да се на следећем састанку „детаљно анализирају коментари који су имплементирани у нацрт стратегије и заједнички усагласе евентуална отворена питања“.

„Искрено верујем да је ово најбољи пут да процес израде Медијске стратегије завршимо транспарентно и инклузивно, на начин како смо започели и радили, што је препознато и у последњем извештају о напретку Европске комисије“, наводи у писму Брнабић.

Уз позив члановима Радне групе достављен је и нацрт Медијске стратегије у којем су унети њихови предлози.

Подсетимо, премијерка је у јулу ове године затражила да чланови Радне групе за израду Медијске стратегије до краја месеца изнесу све своје примедбе на нацрт тог документа, како би уз мишљење Европске комисије „финализовали предлог“ који ће бити упућен Влади на усвајање.

Претходно, нацрт Медијске стратегије је после јавне расправе, 17. маја, упућен Европској комисији. УНС је након објављивања овог нацрта у писму Брнабић истакао да је стратешки документ претрпео значајне измене, а да о томе Радна група за његову израду није информисана.

После тога, премијерка је изјавила да су измењени текст Медијске стратегије у Брисел послали њени сарадници без њеног знања, као и да "апсолутно мисли да је дошло до грешке".

* Преузимање делова или целокупног текста је дозвољено уз обавезно навођење извора

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси