Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Град Зајечар расписао Конкурс за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

19. 01. 2015.

Извор: Зајечар

Град Зајечар расписао Конкурс за медијске пројекте

Јавни позив за учешће на конкурсима за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Града Зајечара у 2015. години.

На основу члана 17. Закона о јавном информисању и медијима („Сл. гласник РС“, бр.83/14), члана 59. Статута Града Зајечара („Сл. лист Града Зајечара“ бр. 1/08, 20/09, 21/11, 56/13 и 22/14), чл. 12. Одлуке о Градском већу Града Зајечара („Сл. лист Града Зајечара“ бр. 29/13, 31/13 и 51/14), Одлуке о буџету Града Зајечара за 2015. годину („Сл. лист Града Зајечара“ бр. 50/14) и Одлуке о расписивању Конкурса за  суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Града Зајечара III број:02-507/14 од 29.12.2014.године, Градско веће Града Зајечара објављује:

Ј А В Н И   П О З И В

за учешће на конкурсима за  суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Града Зајечара у 2015. години

I

Јавни позив за учешће на конкурсу објављен је на званичној ВЕБ презентацији Града Зајечара, на интернет адреси www.zajecar.info и у дневном листу Тимок. Текст Конкурса и обрасци пријава могу се преузети са званичне ВЕБ презентације Града Зајечара, на интернет адреси www.zajecar.info

Намена и износ средстава која су опредељена за конкурсе

1. суфинансирање производње и дистрибуције програмских садржаја јавних гласила на територији Града Зајечара и Републике Србије, који су значајни за остваривање јавног интереса, у укупном износу од 38.000.000,00 динара, што је 90,48 % укупно предвиђених средстава;

2. суфинансирање пројеката организовања и учешћа новинара и других медијских радика на стручним, научним и пригодним скуповима у циљу унапређивања професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања, у укупном износу од 2.000.000,00 динара, што је 4,76 % укупно предвиђених средстава.

Учесник конкурса може поднети захтев за суфинансирање пројекта у износу до највише 80% вредности предложеног пројекта, односно највише до износа утврђеног конкурсом.

Право учешћа на конкурсу

На конкурсу може  учествовати:

1) издавач медија чији медиј је уписан у Регистар медија, који се води у Агенцији за привредне регистре;
2) правно лице, односно предузетник, који се бави производњом медијских садржаја и има доказ да ће суфинансирани садржај бити реализован путем медија;
3) правно лице, односно предузетник, са пројектима организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и са пројектима унапређивања професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања.
4) Право учешћа на конкурсу немају издавачи медија који се финансирају из јавних прихода.
5) Право учешћа на конкурсу немају лица која су у претходном периоду добила средства намењена пројектном суфинансирању, а нису на време и у прописаној форми поднела наративни и финансијски извештај.  
Учесник конкурса може конкурисати само са једним пројектом на једном конкурсу.
Ако је учесник конкурса  издавач више медија, може на конкурсу учествовати са једним пројектом за сваки медиј.

Основни критеријуми за оцењивање пројеката прописани су чланом 18. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС“, бр. 126/2014).

Посебни критеријуми за оцењивање пројеката за: 1. Конкурс за суфинансирање производње и дистрибуције програмских садржаја јавних гласила и 2. Конкурс за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима као и унапређивања професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања саставни су део конурсне документације.

Рокови

Рок за подношење пријава и пројеката је 15. јануар 2015. године.
Непотпуни и пројекати који су достављен  након прописаног рока не разматрају се.
Рок за доношење решења о расподели средстава са образложењем је 90 дана од дана закључења конкурса.

II

Јавни позив новинарским и медијским удружењима и медијским стручњацима заинтересованим за рад у комисији

На основу Закона о јавном информисању и медијима („Сл. гласник РС“, бр.83/14), члан 24. став 3. – 5. и Правилника о суфинансирању пројеката за  остваривање јавног интереса  у области јавног информисања („Сл. гласник РС“, бр. 126/2014), члан 9. став 1. тачка 7. и члан 21. Градско веће Града Зајечара упућује јавни позив новинарским и медијским удружењима и медијским стручњацима заинтересованим за рад у комисији да доставе своје предлоге за чланове комисије за реализацију конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса из области јавног информисања.
Комисија се именује за сваки конкурс посебно.

За члана  комисије именује се  лице које је независни стручњак за медије, или је медијски радник и не сме бити у сукобу интереса нити обављати јавну функцију, у складу са правилима о борби против корупције.

Право на предлагање чланова имају новинарска и медијска удружења  која су регистрована најмање три године  пре датума расписивања конкурса.

Рок за подношење предлога кандидата је 15. јануар 2015. године од објављивања јавног позива за учешће на конкурсу у дневном листу Тимок.

Предлоге доставити у писменој форми на адресу: Градска управа Града Зајечара, Трг ослобођења 1, 19.000 Зајечар, са назнаком: за Конкурс за суфинансирање пројеката у области јавног информисања, или предати лично у Информативно услужном центру Градске управе Града Зајечара, Трг ослобођења 1.

III број:02-507/14


У Зајечару, дана 29.12.2014. године.

ГРАДСКО ВЕЋЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

                                                                                                 ПРЕДСЕДНИК                    

                                                                                     Велимир Огњеновић    

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси