Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТВ предузела све мере заштите од појаве и ширења заразе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 07. 2020.

Извор: РТВ

РТВ предузела све мере заштите од појаве и ширења заразе

Руководство покрајинског јавног сервиса увек је било отворено за разговор и сарадњу са представницима Синдиката "Независност" и због тога изненађује њихово, данашње, обраћање путем "отворених писама" и медија.

Наиме, од сазнања да је у Републици Србији регистрован вирус корона, у РТВ је успостављен систем којим се обезбеђује ефикасно планирање и спровођење организационих, информативних, едукативних и других превентивних мера заштите ради спречавања појаве и ширења заразе.

Предузимају се мере колективне и индивидуалне заштите. На основу развоја епидемиолошке ситуације, одлука и препорука надлежних државних и здравствених органа, сопствене процене ризика и утврђених приоритета, примењују се мере превентивне заштите – одговарајуће организовање радних процеса, употреба заштитних средстава и понашање којим се могућност преношења инфекције вирусом корона своди на најмању могућу меру током обављања радних активности. О свим мерама благовремено се обавештавају сви запослени, који имају обавезу да их спроводе или примењују.

Полазећи од расположивих теоријских и практичних сазнања и у складу са својим законским обавезама, РТВ предузима све мере из своје надлежности. У континуитету се обезбеђују довољне количине заштитних средстава и опреме и развија функционалан систем којим се омогућава запосленима да имају на располагању сва потребна сазнања и средства за личну заштиту од инфекције.

Због озбиљности теме, генерални директор ЈМУ "Радио-телевизије Војводине" др Миодраг Копривица, позвао је представнике Синдиката "Независност" да и у непосредном разговору добију одговоре на сва питања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси