Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суд у Истанбулу почео суђење у одсуству оптуженима за убиство Кашогија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 07. 2020.

Аутор: Бета/ АФП Извор: Н1

Суд у Истанбулу почео суђење у одсуству оптуженима за убиство Кашогија

Суд у Истанбулу почео је суђење у одсуству групи од 20 Саудијаца, међу којима су двојица блиски саудијском престонаследнику Мохамеду бин Салману, за убиство саудијског новинара Џамала Кашогија у октобру 2018.

Турске власти су те Саудијце оптужили за убиство са предумишљајем у циљу наношења бола, а двојица оптужених су означени као налогодавци.

Један од њих је бивши саветник саудијског престонаследника Сауд ел Кахтани, а други је бивши високи званичник саудијске обавештајне службе, генерал Ахмед ел Асири.

Оптужени теоретски могу да добију доживотни затвор, али је суђење првенствено симболично, пошто се ниједан оптужени не налази у Турској.

Саудијске власти, које су прво негирале да су умешане у убиство и давале опречне верзије о томе, на крају су признале да су убиство починили саудијски агенти који су деловали сами.

Кашоги (59), критичар саудијских власти и колумниста листа Вашингтон пост, убијен је 2. октобра 2018. у саудијском конзулату, у који је отишао по документа потребна за венчање са турском држављанком. Његово убиство је угрозило имиџ Саудијске Арабије у свету.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси