Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суд казнио "Политику" јер није вратила име Рибникара на насловну страну
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 07. 2020.

Аутор: Бета Извор: Н1

Суд казнио "Политику" јер није вратила име Рибникара на насловну страну

Први основни суд у Београду одредио је извршење новчане казне у износу од 300 хиљада динара против предузећа "Политика Новине и Магазини" (ПНМ) услед неизвршења пресуде којом јој је издавачу наложено да врати старо заглавље листа "Политика", саопштио је званични пуномоћник и заступник Дарка Рибникара у поступку против ПНМ.

У саопштењу се додаје да ће суд "овакве и веће" новчане казне одређивати све док ПНМ не изврши у потпуности обавезе одређене пресудом Апелационог суда од 4. септембра 2019. године.

Том пресудом је "Политици" наложено да штампа насловну страну уз заглавље листа са именима породице Рибникар, оснивача "Политике".

Пуномоћник породице Рибникар је у саопштењу позвао директорку ПНМ Миру Глишић и в.д. главног и одговорног уредника Жарка Ракића да "престану да последице несхватања индивидуалне одговорности, које је на ивици ирационалног и професионалног бешчашћа, и даље преваљују на лист 'Политика' и све његове запослене".

"Подсећамо да постоје и друге правне могућности да их се на то принуди, уколико већ они сами нису ни вољни ни спремни да спроведу оно што Суд налаже", наводи се у саопштењу.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

05.07.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 17:49

Национална вредност

Када ће "Политици Новине и Магазини" (ПНМ) бити надокнађена штета коју јој је свесно направио WAC у сарадњи са ДОС-овском влашћу дробећи њену имовину и уништавајући је кадровски и материјално?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси