Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Урушио се део зграде старе крагујевачке пијаце, новинару Н1 бранили да снима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 07. 2020.

Аутор: Милан Нешић Извор: Н1

Урушио се део зграде старе крагујевачке пијаце, новинару Н1 бранили да снима

Део зграде старе крагујевачке пијаце, који се налази у оквиру Милошевог венца, урушио се јер су радници који је реконструишу поткопали темеље и нарушили статику ове зграде, која је под заштитом државе.

Директорка Хитне помоћи Крагујевац др Гордана Ђокић је за Н1 изјавила да није било повређених у овом грађевинском инциденту.

Град Крагујевац реконструише зграду пијаце, изграђену 1929 године. Инвестирано је 293 милиона динара, а овај објекат недавно је посетила премијерка Ана Брнабић, током предизборне кампање.

Радник и пословођа фирме која изводи радове бранили су репортеру Н1 да снима и фотографише срушени део пијаце, а пословођа је вербално претио новинару који се налазио на јавној површини, у парку.

Потом је и начелник секретаријата за комуналне послове града Крагујевца Радосав Вуловић тражио од репортера Н1 да каже да ли има дозволу за снимање и тражио да се легитимише, али није имао коментар како се урушио део објекта зграде која је културно добро и под заштитом је Републике Србије.

Новинара Н1 затим је на мобилни телефон позвала особа, која није хтела да се представи и распитивала се о снимцима и фотографијама урађеним код старе пијаце.

Велики број грађана Крагујевца окупио се да види овај догађај, у коме није било страдалих.


Видео прилог Н1

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси