Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови Пазар: ОЦД, новинари и медији се питају где је Кризни штаб
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 07. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Нови Пазар: ОЦД, новинари и медији се питају где је Кризни штаб

Група организација цивилног сектора (ОЦД), новинара и медија Новог Пазара затражили су данас транспарентан рад Кризног штаба, више поузданих информација и ажурирање спискова неопходних материјалних потреба и волонтера.

Они су, у заједничком саопштењу за јавност, оценили да је ситуација у граду незнатно боља, али су се и запитали „где је Кризни штаб, шта ради то тело, какве процене развоја ситуације доноси, на чему базира своје одлуке, ко ће извршавати те одлуке и на кога се оне, уопште, односе?“

ОЦД, новинари и медији сматрају да „преоптерећени координатор Болнице има повремене шумове и застоје“ у комуникацији са неким локалним медијима.

„Мањак поузданих информација, недостатак координације, потпуно одсуство транспарентности има за последицу нерационално усмеравање расположивих ресурса и смањење ефективности напора које предузимамо као заједница“, наводи се у саопштењу.

Наглашавајући да стављају све своје капацитете на располагање Кризном штабу, од доносилаца одлука у Новом Пазару се тражи редовно заседање, свакодневно обавештавање о развоју ситуације и давање инструкција, савета и препорука грађанима.

ОЦД, новинари и медији наводе да би укупна ситуација могла да се побољша свакодневним поузданим информацијама о броју тестираних, оболелих, хоспитализованих и умрлих у Општој болници у Новом Пазару и другим COVID-болницама у широм Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси