Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Забрањен рад сниматељу у Свилајнцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 07. 2020.

Извор: Ресавски поштоноша

Забрањен рад сниматељу у Свилајнцу

Конститутивној седници СО Свилајнац заказаној за 15. јули у 8 и 30 часова забрањен је улазак ТВ сниматељу у салу Центра за културу која има око 250 места и балкон.

Из кабинета председника општине сниматељу је усмено речено да нема снимања и присуства у сали због актуелне пандемије корона вируса. Претходног дана уредништво је остварило контакт са општинском службом за сарадњу са медијима када је речено да нема препрека за снимање и рад.

Наводно на дан одржавања седнице донета је одлука, коју нисмо добили у писаној форми, да је новинарима забрањен улазак у салу како се не би повећавао број лица због епидемије, а скупштину чине 47 одборника. У општини није проглашено ванредно стање.

Корона вирус је, по нашем мишљењу, био само изговор да се спречи рад ТВ Ресави и Ресавском поштоноши и то није први пут. Простор на балкону могао је бити резервисан за новинаре.

На конститутивној седници 2008. године забрањен нам је улазак од стране брата функционера општине. Сличну судбину смо доживели и у Ресавској библиотеци када сниматељу није дозбољен улазак у објекат на дан јубилеја.

Најоштрије осуђујемо овакав поступак локалних власти, која годинама дели медије на „подобне“ и „неподобне“. Јавни је интерес да грађани буду обавештени о раду скупштине општине коју су изабрали на изборима. Бахатост локалних власти у Свилајнцу заслужују најоштрију осуду ресорног министарства, медијских удружења јер овакви поступци неће допринети побољшању медијске слике у Свилајнцу, а житељи су ускраћени за благовремено и истинито информисање.

Редакције ТВ Ресаве и Ресавског поштоноше  

Свилајнац 15.07.2020. године

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси