Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бјелетић: Власт тражи своје медије, а опозиција жали што их нема
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 08. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Бјелетић: Власт тражи своје медије, а опозиција жали што их нема

Актуелна власт тражи своје медије, а опозиција жали, не што нема професионалних медија или што их има мало и нису толико гледани и слушани, већ што немају своје медије, изјавила је главна и одговорна уредница нишког портала Јужне вести, Гордана Бјелетић.

"У једној од емисија имали смо госта из опозиције, који је рекао: 'Када ми дођемо, ви ћете добити подршку'. То је стварно страшно, али је пример како се овде доживљавају медији“, указала је она.

Због тога, истиче Бјелетић, медији у свом свакодневном раду морају да се одупру свим политичким притисцима, али и да едукују окружење шта је професионализам и да за медије нема другог интереса осим јавног.

Она је време током ванредног стања осећала као "неки лични пораз", јер људима нису могли да саопште оно што им је тада било најбитније.

"Сви извори информисања били су врло контролисани и много се манипулисало са свим што се у Нишу дешава“, предочила је Бјелетић.

Према њеној оцени, тиме су медији поражени, јер "нико од нас заправо није није радио свој посао", али је кривица и одговорност на власти.

Бјелетић сматра да локални медији у односу на београдске имају више финансијских изазова, јер су скоро потпуно лишени прихода од оглашивача, па стога морају да буду креативнији како би опстали.

Такође, имајући у виду да раде у мањим срединама и да се баве корупцијом и другим темама на локалном нивоу, новинари тих медија више су изложени директним опасностима.

Када су у питању Јужне вести, она напомиње да случај са пореском инспекцијом, која је месецима контролисала пословање те медијске куће, још није завршен и да је судски процес у току.

Иако каже да у последње време немају такве притиске, Бјелетић указује да и даље има увреда намењених новинарима који поставе питања која се локалним моћницима и функционерима не допадају, као и покушаја да им се обори сајт.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси