Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чечен о случају Александра Обрадовића: Тужилаштво чувар злочина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 09. 2020.

Извор: Н1

Чечен о случају Александра Обрадовића: Тужилаштво чувар злочина

Директор Центра за истраживачко новинарство Србије Бранко Чечен изјавио је у Новом дану да је "судбина свих узбуњивача овде веома тужна и веома драматична". "Мислим да тужилаштво нема шта да ради у случају Александра Обрадовића. Једноставно је немогуће направити неки случај против њега, он је узбуњивач, поштен човек који је указао на злочин. Тужилаштво, полиција, БИА нису урадили свој посао, осим да су покушали све да сакрију и да све свале на човека који је ту најпоштенији. Тужилаштво је сада чувар злочина", каже Чечен.

Говорећи о случају пребијања из Новог Сада, каже да је "због ужасног снимка ствар изашла на видело и привукла пажњу јавности".

"Ми видимо како се штите починиоци разних кривичних дела, овде је полиција подбацила, сад је питање да ли намерно или не. Не треба потцењивати нашу полицију, мислим да никако није нечија неукост или лаицизам полиције, мислим да се сада јако пази за сваког криминалца, хоћемо ли, нећемо ли", каже он.

Према његовим речима, "судбина свих узбуњивача овде је веома тужна и веома драматична".

"Мислим да тужилаштво нема шта да ради у случају Александра Обрадовића. Једноставно је немогуће направити неки случај против њега, он је узбуњивач, поштен човек који је указао на злочин. То је скандалчина која треба да сруши било какву нормалну владу у било каквој нормалној земљи. Тужилаштво, полиција, БИА очигледно нису урадили свој посао, осим да су покушали све да сакрију и да све свале на човека који је ту најпоштенији, који је жртвовао своју безбедност и комфор зарад грађана Србије. Тужилаштво је сада чувар злочина", каже Чечен.

Истакао је да је опозиционе странке цела та ствар затекла као и све друге.

"Опозиција је у ситуацији да се носи са десетинама афера, у овом случају је опозиција једнако беспомоћна као и сви други. Ако ви имате тужилаштво које треба да заштити Александра Обрадовића, а они раде супротно, шта може опозиција", пита Чечен.

Коментаришући изјаву Милорада Додика да је неколико пута писао америчком председнику Доналду Трампу, Чечен каже да му је то мало неозбиљно.

"Мислим да Доналд Трамп није свестан постојања Милорада Додика", каже Чечен.

Како је рекао, није сигуран да потписивање договора у Вашингтону можемо да тумачимо као "окретање западу".

"Окретање западу једног друштва је процес, то је компликовано. Чини ми се да не можемо веровати овој власти ни колико је људи заражено коронавирусом, а камоли која је наша спољна политика", каже Чечен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси