Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић поново етикетира медије и "љути се" што питање Н1 није упућено њему
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 09. 2020.

Аутор: Ненад Нешић Извор: Н1

Вучић поново етикетира медије и "љути се" што питање Н1 није упућено њему

Председник Србије тврди да његов брат нема ни ар земље у Војводини. Иако је о томе у НИН-у говорила чланица Савета за борбу против корупције, Вучић оптужује и Н1 за ширење неистина. На председниковој конференцији изостали одговори о пребијању у Новом Саду и о компанији Асеко јер премијерки и министру полиције није било могуће поставити питања.

Председник Србије Александар Вучић био је гост на промоцији нових полицајаца који су завршили обуку у наставном центру Макиш, али је том приликом још једном коментарисао рад појединих медија, називајући их - између осталих и нашу телевизију - лажовима. Иако су ових дана у јавности и те како актуелне теме које се тичу министра полиције и премијерке, Вучић није дозволио да им Н1 постави питање.


Кад погледам ове редове плавих униформи, прва реч која ми пада на ум је поверење, рекао је министар полиције. Да ли је поверење прва асоцијација и када Стефановић погледа у Вучића? Знак питања није потребан за реч која је прво пала на ум председнику када је прочитао насловну страну недељника НИН, сам ју је изрекао - "лажови".

Недељник НИН објавио је интервју са чланицом Савета за борбу против корупције Јелисаветом Василић у коме испод наслова "У току је системска пљачка", она објашњава да Савет у овом тренутку прикупља документацију о бившим комбинатима у Војводини.

"Ко год дође од војвођанских паора сви говоре да је Андреј Вучић главни у куповини земљишта и да све иде преко њега. Ми то још нисмо документовали. Институције одбијају да сарађују, не дају нам документа, а то указује на потпуни изостанак борбе против корупције од стране власти", упозорила је Василић.

Провладини медији питали су председника да прокоментарише, како кажу, још један напад на његову породицу. Председник је успут прокоментарисао и рад медија, који су пренели изјаву чланице Савета за борбу против корупције.

"Он људи нема плац ни од једног ара нигде у Војводини. Ја вас молим да ме одведете, да ови лажови са Н1, НИН, Времена, сви заједно, одведите ме на један плац мога брата било где у Војводини. Је л' видите да смем да им кажем какви су лажови. И наравно да ме никад неће одвести нигде, јер тако нешто не постоји", поручио је Вучић.

Данас нису постојале ни теме: Зашто је смењен начелник новосадске полиције и има ли напретка у потрази за починиоцем бруталног пребијања, нити како је фирма премијеркиног брата добијала послове са државним фирмама. Стигао је као гост, али је на крају лако преузео улогу домаћина - оставио најпозваније, министра и премијерку, у другом плану.

Вучић: Је л' то то? Хвала.

Н1: Можемо ли ми да поставимо неко питање, извините?

Вучић: Ево га са Н1, изволите.

Н1: Хвала најлепше, само није за вас председниче, извињавам се...

Вучић: Е, само ја одговарам данас.

Н1: Не можемо да питамо ништа министра Стефановића и...

Вучић: Само ја данас одговарам, њих питајте сутра и прекосутра кад сам ја у Турској.

Н1: Добро, онда најлепше хвала.

Вучић: Јесте ли приметили народе, да знате, они више мене немају шта ни да питају, зато што сваки пут, све неистине и све друго што се пласира у тим медијима, растурим у парампарчад и зато више питања за мене и нема, зато што истину не можете да победите... Живела Србија!

Рече Вучић и одлете у Турску. Председник и не треба да се пита о свему, требало би дати простора и другима да новинаре растурају у парампарчад, можда сутра или прекосутра, или тек када се председнички авион врати. До тада ће се Н1, ваљда, поново саставити.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси