Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радио Београд слави 96. рођендан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 10. 2020.

Извор: РТС

Радио Београд слави 96. рођендан

Најстарији радио на Балкану, Радио Београд, слави 96. рођендан. За то време, реализовано је више од два милиона сати програма кроз емисије, радио-драме, концерте. Данас је модерна радио станица, део јавног медијског сервиса, који дневно емитује 72 сата програма на ФМ мрежи и 96 сати програма на специјализованим веб каналима.

Истог дана када и Радио Беч, 1. октобра 1924. године, огласио се Радио Београд. Овај први редовни радио програм на Балкану преношен је преко постројења радио-телеграфске станице у Раковици.

Пет година касније кренуо је редовни програм.

Сваког уторка, четвртка и суботе од 18.45 до 19.45. преношени су концерти, читане вести, сервисне информације, рекламе, водостање, берзански извештаји.

Вести су припремали новинари "Политике" и "Дневних новости", а Београдска берза је обезбеђивала актуелне берзанске извештаје.

Музички део програма припремала је дирекција Београдске опере.

Исписивањем историје дуге скоро један век, Радио Београд израстао је у националну, културну и медијску установу највишег ранга.

Негује језичку и говорну културу, вишезначно и дубински осветљава друштвене феномене, увек ослушкује жеље и потребе слушалаца у Србији и у дијаспори, и наставља да усмерава и поставља стандарде у области радиофонског стваралаштва.

Данас је Радио Београд је модерна радио станица, део јавног медијског сервиса, који дневно емитује 72 сата програма на ФМ мрежи и 96 сати програма на специјализованим веб каналима.

То је први радио који у Србији емитује сигнал у ДАБ+ технологији и то са предајника Авала.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

01.10.

2020.

труба [нерегистровани] у 20:36

рођендан

еј,слушаоци ,без оца и мајке,који су непознати,слави Балкан рођендан РАДИЈА.
радио је напунио напорних 96 година без оца,мајке,ближе и даље родбине.Слави у Београду.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси