Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка Јелена Зорић, сниматељ Александар Цвркотић и редакција листа Данас добитници новинарске награде “Душан Богавац”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 10. 2020.

Извор: НУНС

Новинарка Јелена Зорић, сниматељ Александар Цвркотић и редакција листа Данас добитници новинарске награде “Душан Богавац”

Жири новинарске награде за етику и храброст “Душан Богавац”, коју додељују Независно удружење новинара Србије и Фондација “Душан Богавац”, одлучио је да су добитници награде за 2020. годину новинарка и сниматељ Телевизије Н1 - Јелена Зорић и Александар Цвркотић, и редакција листа Данас.

Новинарка Н1 Јелена Зорић је својим храбрим и етичким ангажманом током 2020. године, а нарочито за време грађанских протеста почетком јула, потврдила све атрибуте часног и професионалног журнализма. Такође, награду је заслужио и сниматељ Н1 Александар Цврковић, као симбол свих одважних сниматеља и фотографа, који камером, без обзира на услове и прилике, бележе важне тренутке.

Редакција дневног листа Данас већ више од две деценије настоји да својом уређивачком политиком и публикованим садржајима на делу покаже стандарде етичког и храброг новинарства, а то усмерење и опредељење доказали су и током ове године. Данас је тренутно једини слободни и независни дневни лист у Србији, што нажалост говори о туробној слици медијске сцене.   

Ове године у ужем избору за награду “Душан Богавац” били су и редакција БИРН-а, новинарка Тамара Грујић за ТВ серијал “Са Тамаром у акцији”, колумниста листа Данас и позоришни редитељ Златко Паковић, и новинарка и уредница портала Јужне вести Гордана Бјелетић.

У жирију су били претходни добитници награде Татјана Лазаревић (КоССев), Вук Цвијић (НИН) и Бранислав Шовљански (испред редакције ТВ Н1), те Филип Младеновић, у име Фондације “Душан Богавац”, и Жељко Бодрожић, председник НУНС-а.

Свечана додела новинарске награде “Душан Богавац” за етику и храброст биће одржана у среду, 28. октобра 2020. године, од 12 сати, у београдском Медија центру.

НУНС и Фондација “Душан Богавац”, 19. октобар 2020. године

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси