Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Испраћај Душана Митровића, директора Данаса, одржан на Новом гробљу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2020.

Извор: Данас

Испраћај Душана Митровића, директора Данаса, одржан на Новом гробљу

Испраћај Душана Митровића (70), директора Дан Графа и једног од оснивача и власника дневног листа Данас, одржан је данас на Новом гробљу у Београду.

Испраћају Митровића, који ће данас бити сахрањен у родном селу Цветке код Краљева, присуствовале су колеге из Данаса, новинари других редакција, пријатељи, као и поједини представници јавног живота.

На ковчег са телом, који је кренуо ка селу Цветке, положен је данашни број Данаса, а комби је, симболично, прошао поред редакције, као последњи опроштај са листом кога је стварао.

Душан Митровић преминуо је 20. октобра у Београду после дуже и тешке болести.

Књига жалости поводом смрти биће отворена до петка 23. октобра, сваког дана у периоду од 9 до 17 часова у редакцији листа.

На вест о смрти реаговале су бројне Душанове колеге.

Био је душа од човека и директор с душом, написао је Михал Рамач.

У широј јавности, од које се старао да се клони кад год није било неизбежно, многи би се запитали зар Данас, са таквим угледом и репутацијом, има директора и ко је то уопште, навео је Божидар Андрејић.

Можете ли да замислите да у данашњој Србији у којој царује првобитни облик капитализма, неки директор свом запосленом помогне да купи шпорет, поправи замрзивач, добије кредит? Вероватно је то зато што је Душан био „производ“ прошлог времена социјализма, синдикални активиста, борац за једнакост и правду. И као власник и шеф није могао против своје природе. Једноставно, био је добар човек, написала је Сафета Бишевац.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси