Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Твитер ће предати председнички налог Бајдену на дан ступања на дужност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 11. 2020.

Аутор: Хина/АФП Извор: Н1

Твитер ће предати председнички налог Бајдену на дан ступања на дужност

Twitter ће предати контролу над председничким налогом @POTUS Џоу Бајдену након што положи заклетву за америчког председника, чак и ако садашњи председник Доналд Трамп не призна пораз, пренели су у петак амерички медији.

Приватни рачун @realDonaldTrump, са око 88 милиона пратилаца, постао је једно од најмоћнијих Трампових оружја за јавно оспоравање резултата избора, а службени налог @POTUS користи се углавном како би се преносиле његове објаве с приватног налога и има око 32 милиона пратилаца.

Twitter је раније најавио да ће се након што Трамп престане да буде председник односити према његовом приватном налогу, као и према свим другим с којих се шире нетачне информације.

Twitter је већ дуго под притиском да ограничи Трампово коришћење те платфоме за ширење дезинформација и теорија завере.

Од избора, друштвена мрежа је означила многе Трампове твитове о масовној изборној превари ознаком да су у супротности са званичним информацијама.

Процес пребацивања налога на Бајдена, према Twitteru, одвија се у сарадњи с америчким Националним архивом, као што је то учињено и 2017.

Пренос ће обухватити архивирање свих Трампових твитова с рачуна @POTUS, као и с налога @FLOTUS (прва дама) и @VP (потпредседник).

Трамп често нове мере и политике најављује на Twitteru па га критикују да влада - твитовањем.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси