Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарке и сниматељ РТС-а одликовани за допринос борби против ковида 19
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2020.

Аутор: Милица Пујкиловић Извор: РТС

Новинарке и сниматељ РТС-а одликовани за допринос борби против ковида 19

Председник Александар Вучић уручио је одликовања заслужним организацијама и појединцима који су се истакли током борбе на сузбијању коронавируса. Међу одликованима су институти, предузећа, заводи, али и новинарке РТС-а Ана Стаменковић и Ивана Божовић, као и сниматељ Владимир Законовић.

Ана Стаменковић је дуже од две деценије у новинарству, а последњу у сектору здравства. За то време је извештавала о тешким темама, међу којима је и пандемија коронавируса.

"Свакодневно смо на терену, морамо да имамо снагу да истрајемо у овоме. Нема слободних дана, нема спавања, нема одмора. Нажалост, не знамо колико ће све ово да траје, али и овом приликом захвалност свима који се боре за оболеле у Србији", каже Ана Стаменковић.

Са истим изазовима, у истом сектору, суочава се и новинарка Ивана Божовић. Готово без дана одмора од марта извештавала је с терена и из студија.

"Када добијете највише државно признање своје земље, то је мотив да наставите да радите даље, али истовремено је велика одговорност. Током претходних осам месеци се показало да мој посао није посао појединца, већ једног целог тима, тако да ова награда није само моја већ је признање РТС-у", истиче Ивана Божовић.

Међу одликованима су и институти, комунална предузећа, заводи, геронтолошки центри, организације, појединци...

"Шта год ко говорио, остаје вашим потомцима, али и вашим прецима на понос за то како су вас васпитали и како сте се понашали у једном тешком времену и како сте штитили интересе своје земље", рекао је Александар Вучић на додели одликовања.

Међу награђенима је и сниматељ РТС-а Владимир Законовић. Међу првима је ушао у црвену ковид зону и снимио документарни филм "Дневик једног пролећа".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси