Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Адвокат: Јањић и Танјуг прихватили предлог суда да спор реше медијацијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Адвокат: Јањић и Танјуг прихватили предлог суда да спор реше медијацијом

Вељко Милић, адвокат уредника портала Фејк њуз трагач Стефана Јањића, изјавио је да су његов клијент и званично угашена државна новинска агенција Танјуг прихватили предлог суда на данашњем рочишту да спор покушају да реше мирним путем, односно медијацијом.

У изјави агенцији Бета, Милић је рекао да су и Јањић и Танјуг прихватили сугестију суда да се спор реши мирним путем и да су након тога добили рок од 30 дана да покушају да се договоре, што би онда значило да неће бити суђења.

Новинаска агенција Танјуг тужила је Јањића, уредника портала Фејк њуз трагач који се бави откривањем лажних вести, јер је током гостовања на Н1 телевизији оценио да се тој агенцији „не може веровати један кроз један“. Та агенција је оценила да им је Јањић угрозио професионални интегритет и кредитну способност и затражила да буде осуђен на условну казну затвора.

Јањићев заступник је рекао да се његов клијент не осећа кривим али да је спреман да се колегијално договори са Танјугом како би било избегнуто суђење и јер сматра да је то у заједничком интересу.

Он није прецизирао шта би могао да представља евентуални договор Јањића и Танјуга већ је рекао да би то могло да буде било шта око чега се усагласе обе стране и што оцене као заједнички интерес.

„То може да буде неко заједничко саопштење а може да буде и само повлачење тужбе“, рекао је он.

Адвокат Милић је рекао да у овој фази процеса није било речи о томе како уопште званично угашена фирма може некога да тужи.

„До тога се није стигло. Ако буде суђења онда ћемо видети да ли угашено правно лице може да подноси тужбе. Таквих случајева до сада није било, али Танјуг је јединствен случај“, рекао је он.

Државна новинска агенција Танјуг званично је угашена почетком новембра 2015. године одлуком Владе Србије али је наставила да ради и пет година након тога.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

26.11.

2020.

noca [нерегистровани] у 13:00

Танјуг

Интересантно је да НИКО, баш НИКО, ни народни послаици, ни опозиција права ил ова друга ни Фонет, ни Бета, ни медијска удружена, ни удружења новинара, нити ЦИНС, БИРН, ни ЦРТА ни ини не покрећу питање Новинске агенције Тајнуг ........ Сматрам да држава мора да има агенцију, наровно другачијег формата, ал ово...
Жив је Танјуг мртав није.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси