Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  САОПШТЕЊЕ: Славко Ћурувија фондација упозорава да обрачуни са неистомишљеницима могу да буду увод у физичке нападе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2020.

Извор: Славко Ћурувија фондација

САОПШТЕЊЕ: Славко Ћурувија фондација упозорава да обрачуни са неистомишљеницима могу да буду увод у физичке нападе

Славко Ћурувија фондација позива посланике Скупштине Србије да прекину оркестрирано таргетирање и вербални линч неистомишљеника владајућег режима.

Згрожени смо свакодневним злоупотребама скупштинске говорнице, путем које се лансирају беспризорни напади на свакога ко не припада корпусу странака на власти и њихових сателита: од опозиционих лидера, преко независних регулаторних тела, организација цивилног друштва и угледних уметника, све до лекара и новинара. Од почетка рада парламента у новом сазиву, који скоро у потпуности чине странке на власти, своју улогу носиоца уставотворне и законодавне власти Скупштина је заменила улогом тешке машинерије у обрачуну са свима који се усуђују да искажу различито мишљење.

У дубоко поларизованом друштву, затрованом дугогодишњим неговањем агресије у јавном дискурсу, страхујемо да би овакве поруке из парламента могле да представљају увод у директне физичке обрачуне са неистомишљеницима. Подсећамо посланике да нападе и претње независним новинарима последњих месеци бележимо скоро једном недељно.

Понашање у парламенту отргло се свакој контроли, због чега позивамо представнички дом на одговорно понашање и држање достојно функције коју обавља. Свако другачије понашање не можемо да тумачимо другачије до свесног гурања грађана Србије у даљу поларизацију и сукобе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси