Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Опет реторика из '90-их у Скупштини: Хорски клевећу независне медије - Н1 и Нову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2020.

Извор: Н1

Опет реторика из '90-их у Скупштини: Хорски клевећу независне медије - Н1 и Нову

И док се у Србији хиљаде људи бори за ваздух и чека на ред за лекарску помоћ, посланици Скупштине Србије хорски су користили говорницу да би се обрачунавали са политичким противницима, представницима Европске уније али и медијима који нису под контролом власти.

У расправи о финансијском извештају РЕМ-а, млади лавови Српске напредне странке, сипали су "брзином муње" лажи, клевете и таргетирали између осталих и новинаре Нове С и Н1.

Оно што се данас могло чути од посланика, практично једнопартијске Скупштине, идентично је реторици 90-их, јер сте поново могли да чујете да су новинари: "страни плаћеници и домаћи издајници, анти-државни непријатељи, да позивају на убиство председника".

На ове лажи и таргетирање они који су водили седницу нису одреаговали ни у једном тренутку.

Ово није први пут да посланици злоупотребљавају говорницу да би нападали новинаре, јер су то радили и јуче и сваки претходни пут. Ипак ниво данас изговорених лажи и неаргументованих оптужби прешао је у нову фазу која директно угрожава безбедност наших новинара.

"Овим независним медијима Н1 и Нова С, антиспрским медијима, нема ту трунке независности и њих може описати само једна реченица - домаћи издајник, страни плаћеник", навела је посланица СНС Биљана Пантић Пиља.

Посланик СНС Милош Терзић је рекао да се "те телевизије представљају као медији, а у ствари су само политички противници СНС". "Констанстно се напада СПЦ, Кризни штаб и наши лекари јер је њихова једина политика - што горе за Србију то боље за њих". Отишао је и корак даље... "Желе да формирају погодну атмосферу да неко од криминалних кругова у региону физички уклони Вучића, јер им је сметња", рекао је. "Суштина је да Н1 и Нова С представљају једну антидржавну конструкцију", навео је у Скупштини Терзић.

Посланица Ивана Николић рекла је да је у питању "апсолутно антидржавно понашање".

Посланик такође напредњака Ђорђе Тодоровић је рекао да "ти медији полако постају политичке партије".

"Њихови политички активисти, а при том мислим на новинаре Н1 и Нове С, сјајно обављају посао, могу чак да засене оне из бившег режима... Не раде ништа да информишу јавност Србије, да се неко заиста запита како је могуће да се на тим каналима, антидржавним, да се води перфидна, прорачуната кампања против државе Србије, да се покрене поступак и да се види зашто се ствара таква атмосфера. Јер када погледамо Твитер преписке, ја могу да видим да одређени људи лицитирају и утркују се са колико метака у леђа ће да заврши председник Вучић", рекао је на седници Скупштине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси