Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Bloomberg Adria почиње са радом 2022. године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2021.

Аутор: Данас Извор: Данас

Bloomberg Adria почиње са радом 2022. године

Bloomberg Media и Mtel Swiss, медијска компанија у вец́инском власништву Телеком Србија, данас су најавили споразум о стварању прве мултиплатформске мреже за пословне вести у југоисточној Европи, са центрима у Србији, Хрватској, Словенији, Босни и Херцеговини и Северној Македонији

Како се наводи у саопштењу, са планом да почне са радом 2022. године, Блоомберг Адриа ће пружати пословне и финансијске вести, анализе и податке за све већу заједницу доносилаца пословних одлука и будућих лидера у региону, путем телевизије, штампаних и дигиталних медија као и мобилиних и друштвених мрежа.

Додаје се да ће Bloomberg Adria користити снагу 2.700 новинара и аналитичара из Bloomberg News из 120 земаља и створити извор вести који ће комбиновати локално извештавање са опсежним покривањем привреда и тржишта широм света.

Састојаће се од преведеног Bloomberg News садржаја, као и сопствених извештаја, произведених у специјализованим уредничким центрима у Београду, Загребу, Љубљани, Сарајеву и Скопљу.

„У Блоомберг Медиа одлучни смо да изградимо водец́у мултиплатформску, глобалну медијску компанију за бизнис и финансије, пружајуц́и поуздан садржај заснован на подацима“, рекла је Soo Kang, глобална директорка Bloomberg Media Distribution, и додала: „Bloomberg Adria проширује наше глобално присуство на нову публику у југоисточној Европи која тражи врхунске, глобалне пословне вести које ће им помоћи да остану информисани“.

„У пословном свету који се мења незабележеном брзином, доступност релевантних, тачних информација и независних стручних анализа од пресудног су значаја за доношење добрих пословних одлука, рекао је Владимир Лучић, генерални директор компаније Телеком Србија.

„Блоомберг је већ дуго синоним за поуздане пословне информације и узбуђени смо што ћемо кроз стварање Блоомберг Адрије сарађивати са Bloomberg Medijom, како бисмо у Србију и на регионално тржиште донели тачне и поуздане пословне вести“, рекао је Лучицћ.

Bloomberg Mediaје део Блоомберг ЛП -а.

Mtel Swiss је део Мтел групе, у власништву Arena Channels Group и Телекома Србија.

Телеком Србија је недавно покренула информативни канал Euronews Srbjia.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси