Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари најавили митинг против измена закона о штампи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 11. 2021.

Аутор: Никола Павловић Извор: Данас

Прелиставамо Мали Журнал - 26. новембар 1911. године

Новинари најавили митинг против измена закона о штампи

На данашњи дан пре 110 година, дневни лист „Мали Журнал“ објавио је да новинари, који налазе замерке новом закону о штампи, намеравају да одрже митинг како би исказали своје незадовољство.

У времену када се очекивао долазак турског посланика у Београд и са пажњом чекао наступ оперског певача Уроша Јуришића, а Народно позориште добило нове фотеље, новинари су, незадовољни новим законом о штампи најавили митинг.

Само пет дана раније, новинари су одржали збор поводом лоше дефинисаних услова новог закона о штампи, а који се сазвало Друштво Новинарских Сарадника (ДНС), а Сава Шибалић је тада рекао да се новим законом не спречава слободна штампа, већ да се она гуши.

На збору је речено и да Новинарско удржење не треба позивати  јер никада ништа није урадило за слободу штампе.

Пет дана касније, Новинарско удружење одлучује да ,,приђе покрету београдских новинара против новога закона о штампи“ и да делегира ,,од своје стране у егзекутивни одбор Бранислава Нушића, Бору Поповића и Бранка Лазаревића“, како је пренео ,,Мали журнал“.

Београдски новинари које Новинарско удружење жели да подржи, синоћ је донело одлуку да се у што краћем року одржи митинг у Београду ,,против нових реакционарних и противуставних измена у закону у штампи“, а дан митинга ће, како је наведено, бити накнадно објављен.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси