Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скандал године у америчким медијима: Суспендована звезда CNN-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 12. 2021.

Аутор: Милан Вукелић Извор: Нова.рс

Скандал године у америчким медијима: Суспендована звезда CNN-а

Једна од највећих звезда CNN-а Крис Куомо суспендован је на неодређено време након што су испливали детаљи о његовој умешаности у сексуални скандал због којег је оставку поднео његов рођени брат Ендру Куомо, бивши гувернер државе Њујорк. Реч је о случају који би по свим параметрима могао бити скандал године у америчким медијима

Судски документи су показали да је Крис Куомо помагао свом брату у покушајима да избегне одговорност након што га је низ жена оптужио за сексуално узнемиравање док је био гувернер.

„Ови документи постављају неколико озбиљних питања. Када нам је Крис признао да је кабинету његовог брата нудио савете, прекршио је наша правила и то смо јавно признали. Истовремено, била нам је јасна јединствена ситуација у којој се нашао и потребу да породицу стави на прво место, а посао на друго. Међутим, ови документи указују на виши ниво умешаности у деловање његовог брата него што се то раније мислило“, саопштио је CNN.

„Резултат тога је да је Крис суспендован на неодређено време, а следиће даља евалуација, додаје се у саопштењу.

Према објављеним документима, Крис Куомо је покушао да преко веза у медијима сазна да ли су медији као што су „Политико“ и „Њујуоркер“ (пре свега истраживачки новинар Ронан Фероу, иначе син Мие Фероу и Вудија Алена) припремали нове текстове и сведочења жена о злоделима његовог брата, преноси „Њујорк тајмс“.

Подаци до којих је дошла државна тужитељка Летиција Џејмс укључују текстуалне поруке и транскрипте интервјуа са истражитељима који су водили истрагу о оптужбама против гувернера. Крис Куомо је размењивао поруке са Мелисом ДеРосе, помоћницом гувернера Ендруа Куома. Оне сугеришу да је итекако био укључен у креирање одбране за свог брата због оптужби за сексуално злостављање.

Међутим, када је Ендру Куомо поднео оставку на функцију гувернера у августу ове године, Крис је гледаоцима CNN-а рекао да он „није ничији саветник“, већ „само брат“. Признао је да је водио разговоре са кабинетом гувернера, како би био укључен у стратегију одбране свог брата.

„Никада нисам напао, нити охрабривао било кога да нападне било коју жену која се јавила. Никада нисам звао новинаре у вези са ситуацијом у којој се налази мој брат“, рекао је Крис у своју одбрану.

Ипак, открића до којих је тужилаштво дошло доводе у питање његову изјаву о интеракцији са штампом.

Опроштај од сарадника

Након што је вест о укидању његове емисије објављена у јавности, емотивни Крис Куомо састао се са сарадницима.

„То се више неће поновити. Била је грешка, јер сам своје колеге, за које верујем да су најбољи у послу, довео у лошу позицију. Никада то нисам намеравао и жао ми је због тога“, поручио је он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси